Kirjoittanut Teemu Vesala | 09.01.2010

Hyvät testaaja-/laatuihmiset,

Luokaamme uusi kulttuuri ja tehostakaamme viestintää. Vaihdetaan tietoa aktiivisemmin. Miten? Aletaan kommentoimaan toistemme blogeja, pyritään yllyttämään muita kommentoimaan ja perustamaan omia blogeja tai jakamaan kommenttien kautta tietämystään, uusia ideoita ja kaikkea muuta laatuun ja testaukseen liittyvää sälää. Ajatusten vaihto on nopein tapa kasvattaa uusia menetelmiä.

Kerronpa tarinan: Erään työkaverin (hän saa itse paljastaa itsensä jos haluaa) kanssa satuimme olemaan samassa projektissa tekemässä hyvin erilaista testausta. Havaitsimme projektissa olevat ongelmat yhdessä ja aloimme keskustelemaan asiasta. Vaihdoimme ajatuksia ruokatauolla, josta sitten kasvoi vähitellen ratkaisu ongelmaan. Ratkaisu oli kaunis, innovatiivinen (kait) ja erittäin yksinkertainen, jolla olisi voinut helpottaa tuon projektin elämää.

Tuossa tärkeintä olivat: Ongelman ymmärtäminen, ongelman ääneen sanominen, yhteinen erilaisten tietojen ja osaamisen jakaminen. Siitä rakentui enemmän kuin kumpikaan olisi yksin omassa päässään pystynyt rakentamaan. Samassa roolissa voisivat blogit olla: Kommentoikaamme, pohtikaamme, ideoikaamme. Levitettäköön kommentointikulttuuri myös blogien ulkopuolelle.

Ugh. Olen puhunutkirjoittanut.

Mainokset

Responses

 1. Terve Teemu. Juuri tätä asioista puhumisen kulttuuria on lisättävä. Siitä ne ratkaisut ja uudet innovaatiotkin kumpuavat!

  Jos sopii, niin lisään linkin blogiisi myös ohjelmistotestaus.fi sivulle.

  Keskusteluterveisin,

  AnttiN

 2. Sopii hyvin. Linkkien määrä lisää mahdollisuuksia löytää blogit googlen kautta. Onko muita blogeja kuin nyt tuossa reunassa näkyvissä olevat?

 3. Terve vain,

  Muihin aktiivisiin suomalaisiin testausaiheisiin blogeihin en ole törmännyt. Tuo kokeneen testaajan kristallipallo piti juuri lisätä itselleni seurantaan tuoreimpana tuttavuutena.

 4. komppaan ideaa.. nyt kun olen paikallistanut blogin niin eiköhän täällä tule pyörittyä..

  -pb-

 5. Moikka Teemu 🙂

  Hyvä idea perustaa blogi tänne ihan julkiseen verkkoon ja ehkä tästä saan intoa itsekin alkaa kirjoittamaan blogia.

  Mietit varmaankin alkaako kirjoittaa suomeksi vai englanniksi ? Toisella kielellä olisi mahdollisuus tavoittaa suurempi yleisö, mutta päädyit ilmeisesti tavoittelemaan erityisesti suomalaista testausyhteisöä ?

  Ja tietysti tämäkin on nyt sitten suomi/englanti sekamelska… ”Leave a response, submit comment, arkisto – select month” jne 🙂

  • Ajattelin ensisijaisesti suomalaista yleisöä. Englanniksi löytyy niin paljon materiaalia, että en jaksa siihen lähteä mukaan. Minusta suomi on sen verran kaunis kieli, että sitä pitää markkinoida. 😉 Englanniksi kun kirjoitan, kirjoitan firman blogiin tai sitten Software testing clubiin http://www.softwaretestingclub.com/ .

   Näköjään sekakielisyys oli konffausvirhe. Mielestäni olin perustettaessa valinnut, että pääasiallinen kieli on ”suomi”, mutta joko en ollut sitä tehnyt, tai (dadaa) törmäsin bugiin.

   Osallistuminen blogimaailman tapahtumiin voi tapahtua joko omalla blogilla tai kommentoimalla. Kummatkin tavat ovat hyviä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: