Kirjoittanut Teemu Vesala | 23.01.2010

Testaa OpenSourcea

Usein muistamme avoimen lähdekoodin työkalut, kun teemme testausta, mutta voisimme oikeastaan käyttää avointa lähdekoodia myös oppimiseen. Ohjeet ovat hyvin yksinkertaiset: Ota jokin hauska softa, ala hakkaamaan sitä ja raportoi bugit. Kannattaa valita jokin sellainen ohjelma, jota kehitetään aktiivisesti.

Otetaanko kommentit tosissaan projektin yhteisössä? Riippuu projektista. Osa ottaa tosissaan, osa ei. Jos bugiraportti kohdistuu puuttuvaan ominaisuuteen, sitä ei todennäköisesti toteuteta ilman erittäin hyviä perusteita ja laajempaa tarvetta, koska ajatus on enemmänkin:”Jos jotain puuttuu, koodaa itse.”

Hyvin kuvattu, perusteltu ja jopa valmiiksi debugatut bugit korjataan melko varmasti. Aikaa kylläkin saattaa mennä paljon. Laajalti levinnyttä virhettä ei välttämättä korjata kunnolla, vaan pikaisella paikalla, joka jää elämään pitkäksikin aikaa.

Miksi näin kannattaa tehdä? Ainakin tietoturvatestauksen osalta se on opettanut minulle uusia tapoja löytää tietoturvavirheitä. Olen rikkonut mm. joitain Joomlan lisäkomponentteja, CMS Made Simplen ja TestLinkin. Joka kerta olen oppinut jotain uutta. Samalla yhteisö on saanut korjattua varsinkin tietoturvasta riippuvia bugeja. Kaikki ovat hyötyneet.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: